Få lavutslippsbil på 1-2-3!

Vi har fokus på hvor mange gram CO2 de nye hybridbilene slipper ut per km. Stadig forbedret teknologi imponerer med stadig lavere utslipp.

Selv kjører man kanskje en ikke lenger så ny bil som *kremt* slett ikke lenger imponerer på klimafronten. Bør man selge og anskaffe f.eks. en Prius?

Rema-svaret på det er jo at det enkle ofte er det beste. I denne sammenhengen kan det sies slik (nå kommer det):

Noen få færre bilturer enn vanlig, og du har konvertert din bil til en lavutslippsbil! (wow!)

3 av 10 bilturer er korte bilturer i nærområdet. Bytt ut noen av de korte turene med sykkel, buss etc og du kan klappe deg selv på ryggen for å ha oppnådd en mer klimavennlig transport. Ikke vanskelig i det hele tatt. Gir en god følelse – og en helsemessig gevinst på toppen hvis du går eller sykler.

10 av 10 bilførere sier dette virker.

2 kommentarer om “Få lavutslippsbil på 1-2-3!

 1. Andre tiltak man lett kan gjøre:

  -en skikkelig, grundig service har ofte en god effekt på forbruk
  -skifte luftfilter
  -sørge for at lufttrykket i dekkene er riktig (dette er stort sett for lavt på 8-9/10 biler, og gjør at de bruker mer bensin
  -gire opp litt lavere enn vanlig
  -ikke bruke A/C dersom det ikke trengs

  Forbruk avhenger mest av alt – uansett hvilken bil man kjører – på _hvordan_ man kjører. Raske nedbremsinger med påfølgende aksellerasjon er den verste fienden; mest mulig konstant fart = lavest mulig forbruk. Et annet godt miljøtiltak er å kjøre veier hvor en vet man må stoppe mindre – færre lyskryss osv (gitt at de ikke er mye lengre, seff).

  • Takk for gode tips om miljøeffektiv kjøring, Trond! Mye å hente på dette området. Posten har visst spart 1,2 mill. liter drivstoff ved å lære sjåførene effektiv kjøring. I følge Adresseavisen ville vi – hvis alle privatbilister kjørte miljøeffektivt – senke de årlige Co2-utslippene med minst 275000 tonn, tilsvarende mer enn 100 millioner liter spart drivstoff.

   Les også egen guide om økokjøring (fra klimaveien.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s